Om Mig

 

Jag som har kenneln heter Jenny Andersson och bor med min man Johan, våra två barn och våra djur ca två mil utanför Enköping i vackra Veckholm. Till vardags jobbar jag inom missbruksvården och trivs otroligt bra med det.

Förutom våra cockrar så har vi även tre bondkatter och höns, som är min andra stora hobby. Vi har framförallt den svenska lantrasen Hedemora men även Brahma, Faverolle och ett par Maraner.

Hundintresset har funnits sedan barnsben. Flera raser har passerat genom åren, och pälsvård har alltid varit ett stort intresse. Jag har gått flera kurser i ämnet och älskar det! 2015 kom cockern Charlie (Blue Cheyennes Singha) in i familjen och efter det så är vi sålda.

Cockern för mig är den optimala hundrasen. Den har en lagom storlek och är grov i kroppen och tålig. Den är glad och lättsam, får den bara vara med sin familj s är den lycklig. Den hänger med på allt ifrån löprundor, cykelturer, fisketurer och träningar på hundklubben. Samtidigt som den inte har något emot att spendera en heldag på soffan med husse eller matte. Med sin alltid viftande svans och positiva syn på livet fungerar den lika bra i stan som i skogen! Vi ägnar oss framförallt åt utställningar och viltspår, och i spårskogen briljerar cockern med sin utomordentliga nos och arbetsglädje. Den är lättlärd och rolig att träna med, cockern passar verkligen till allt. Det förekommer sällan agressivitet och i regel är det inga som helst problem att ha flera hanar ihop. Att det sedan innebär en del pälsvård att vara cockerägare ser jag bara som ett plus!

När vi fick äran att importera Otto (Matar Iz Sverkajushego Mira) från Ryssland vid årsskiftet 16/17 så vaknade den livslånga drömmen om uppfödning till liv. Kennelnamnet Aisling fick jag överta av min mycket goda vän Sandra Träff. Vi träffades på hundklubben för en herrans massa år sedan och vänskapen har funnits sedan dess. Även fast Sandra dragit sig tillbaka från aveln så finns hon ständigt i vår närvaro med sin otroliga kunskap, goda råd, varm vänskap och ödmjukhet. Det är ett sant previlegium att få föra hennes kennelnamn vidare, om än med en ny ras!