Valpköpet

 

Det perfekta hemmet för en cocker kan se ut på en rad olika sätt. Allt ifrån den aktiva barnfamiljen, hundsportsintresserade ungdomen, jägaren som vill ha en bra eftersökshund till en glad pensionär. Man skall vara medveten om att en cocker behöver motion, pälsvÂrd men framförallt få vara med sin familj för att må bra. Jag vill att man har tänkt igenom sitt hundköp och vill inte att hunden skall lämnas ensam hela dagarna, det mår ingen hund bra av och framförallt inte en cocker!

Jag tummar inte på någonting gällande min avel. Det handlar om så mycket mer än att sätta nya valpar till världen, jag vill föra rasen framåt. Därför väger jag in allt ifrån temperament, exteriör och hälsa. Jag avlar bara p mentalt stabila, exteriört korrekta och hälsotestade individer. Jag testar för HD (höfterna), FN (en dödlig njursjukdom), prcd-PRA (ögon) samt AON (en neurologisk sjukdom).

Det är bra om man är ärlig med vad man vill ha sin hund till. Finns drömmar om utställning och kanske till och med avel, berätta det så jag kan ge Er de bästa förutsättningarna! Jag finns till hands i med och motgång och finns alltid tillgänglig för råd om Ni så önskar. Jag hjälper också till med pälsvÂrden om så önskas, och lär mer än gärna ut allt jag kan om viltspår.

Tveka inte att höra av Er vid frågor och funderingar!